Peter’s Pan: African Drumsticks

African Drumsticks

Görgess le, ha magyarul szeretnéd elolvasni ezt a cikket. Scroll down for Hungarian

This is one of the best idea for a chicken-marinade! Also drumstick is one of the cheapest and easiest to work with. Not to mention it can be ready fairly quick with not too much effort. 

Ingredients: 

  • 80ml Worchestershire sauce  
  • 4 tablespoon of ketchup 
  • 2 tablespoon of English mustard powder  
  • 1 tablespoon of ground ginger  
  • 1 tablespoon of apricot jam 
  • 1 onion 
  • 8 chicken drumsticks 

Preparation: 

Preheat oven to 200°C.  

Mix the Worcestershire sauce, ketchup, English mustard powder (or to taste), ground ginger, apricot jam and 1 peeled and finely chopped onion in a shallow dish.

Dunk 8 chicken drumsticks in this marinade to coat them all over.

Put a tablespoon of garlic oil into a smallish roasting tin or ovenproof dish, in which the drumsticks will fit snugly, and tip the tin about so that the oil more or less covers the base.

Arrange the drumsticks in the tin and pour over them any remaining marinade.

Cook for 45 minutes to 1 hour, basting once or twice. The deeper the dish, the longer the drumsticks will take to colour and cook through. 

The chicken can be marinated overnight in a covered bowl in the fridge. 

As a matter of side dish – I love to have it with veggie bulgur. It’s very light and fresh goes perfectly well with the marinated meat.  

Bon appétit!

DOWNLOAD YOUR FREE COPY OF THIS RECIPE HERE: Peter’s Pan: African Drumsticks – Vibes August 2017

 

Marinált csirkecombok

Néhanapján az ember fiának és persze lányának a legkisebb gondja is nagyobb tud lenni annál, minthogy a konyhában topogva múlassa idejét. Ilyen esetekre tökéletes megoldás a következő finomság. Pár hozzávaló segítségével igazán egzotikus vacsorát készíthetünk és a munka nagyját elvégzi helyettünk a sütőnk.  

Hozzávalók:  

80 ml Worchestershire szósz  

4 evőkanál ketchup – netán paradicsom sűrítmény  

2 evőkanál mustár az erősebb fajtából  

1 teáskanál őrölt gyömbér  

1 teáskanál baracklekvár  

8 csirke felsőcomb  

legvégül pedig egy nagyobb fej hagyma 

Atomfizikai ismeretekre szerencsére nem lesz szükségünk, elég ha keresünk egy megfelelően mély edényt, hogy a fentebbi alapanyagokat jól össze tudjuk keverni. Én általában egy közepes ételhordót használok erre – amint megfelelően összekutyultam őket 2-3 combot melléjük teszek a dobozba és pár perc rázogatás után késznek is ítélem.  

A sütőt közben előmelegítem 200 fokra majd a tepsire sorakoztatott falatokat, leöntve a maradék szósszal 45-50 perc alatt ropogósra sütöm.  

Köretnek tökéletesen illik hozzá a zöldséges bulgur. Nekem a kedvencem a gombás, paradicsomos currys bulgur, amit könnyedén elkészíthetünk ameddig a csirkék pirulnak.

Jó étvágyat!

peter

peter

Columnist of Peter's Pan

You may also like...

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *